03 Jun
03Jun

Pasta met eenvoudige tomatensaus

Lekker snel klaar en ook nog eens gezond. 

  • 4 personen
  • 40 minuten

Ingrediënten

  • 300-400g penne of andere pasta (75-100 gram per persoon)
  • 1 blik gepelde tomaten of 250 gram verse gepelde tomaten
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 2 uien
  • 2 à 3 takjes rozemarijn
  • 5 à 6 takjes tijm
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 100g geraspte kaas
  • 1 basilicum of handvol spinazie

Bereiding

Snij de uien fijn, doe ze in een gewone pan of hapjespan met wat olijfolie en zout. Snij daarna de paprika in kleine stukjes en doe deze ook in de pan. Roer af en toe in de pan zodat de uien niet aanbakken en blijf dit doen totdat de uien glazig zijn.Ondertussen kun je de knoflook fijn snijden en deze in de pan doen. Wanneer de uien glazig zijn doe dan de gepelde tomaten en gezeefde tomaten erbij. Doe de takjes rozemarijn en tijm bij de saus en wat peper en zout. Laat dit rustig koken op het laagste vuur. Zet nu een pan met water op voor de pasta met wat zout. Verwijder de rozemarijn en tijm takjes uit de saus. Doe daarna de penne in de pan voor ongeveer 10 minuten. Gebruik je andere pasta kijk dan even op de verpakking voor de kooktijd. Wanneer de penne klaar is giet het dan af. Doe de pasta in een grote schaal, daarna de saus eroverheen. Strooi daarna wat geraspte kaas eroverheen en voeg wat basilicum blaadjes toe of een handvol spinazie.


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.