GEZONDE HAVERMOUTPANNENKOEKEN
Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor deze lekkere pannenkoekjes. Eet ze lekker als ontbijt of als lunch. Je kunt er ook meer in 1x maken zodat je ze mee naar het werk/school kunt nemen. Serveer de pannenkoekjes met bijvoorbeeld plakjes banaan en honing.
Recept voor circa 5 pannenkoeken
Tijd: 20 min.
Benodigdheden:
100 ml melk
75 gram havermout
1 ei
1 banaan
Bereidingswijze:Doe alle ingrediënten in een maatbeker en meng vervolgens met een staafmixer alles goed door elkaar zodat het een lekker beslagje wordt.Doe een klein beetje boter (of bijvoorbeeld kokosvet) in een pannetje en laat het smelten. Maak vervolgens circa 3 dikke pannenkoekjes in de pan en laat ze aan beide kanten ongeveer 3 minuutjes bakken. Serveer de havermout pannenkoeken met bijvoorbeeld kaneel en banaan of andere vruchten.
Gegrilde Romeinse sla
Totale tijd: 10minuten minuten
Laat de BBQ goed heet worden.
Maak ondertussen alvast de dressing door de olijfolie en het citroensap te mengen. Voeg naar smaak chilivlokken, peper en zout toe.
Halveer de kleine kropjes Romainesla en bestrijk de binnenkanten met een beetje olie.
Grill de Romaine aan beide kanten ongeveer 2 minuten.
Druppel naar smaak de dressing eroverheen en eet smakelijk!
Spinazie mozzarella pannenkoekjes
Wat heb je nodig?
• 150 gr verse, gewassen, spinazie
• 2 eieren
• 100 gr volkorenbloem
• 100 gr mozzarella
• Scheutje melk naar keuze
• Optioneel: zout en peper naar smaak
• Olijfolie of kokosolie om in te bakken
Hoe maak je de spinazie mozzarella pannenkoekjes?
Het maken van deze pannenkoekjes is heel simpel, doe alle ingrediënten (behalve de mozzarella) in een kom en pureer het geheel fijn tot een dik beslag. Scheur de mozzarella in grove stukken en meng deze voorzichtig door het beslag. Verwarm wat olie in een koekenpan en schep nu kleine bolletjes beslag in de koekenpan. Druk ze plat en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten goud-bruin.